Tofu natur BIO 200g TAIFUN
Kód: 153419Podrobný popis
Prírodné tofu pochádza z Číny, kde si ho vážia už viac ako 2 000 rokov. Či už je to korenené, horké, sladké alebo kyslé - prírodné tofu umožňuje dochutenie akýmkoľvek smerom. Vďaka svojej pevnej konzistencii je ideálny na marinovanie, vyprážanie a praženie.Dodatočné parametre
Kategória: | Tempeh, tofu a seitan |
---|---|
Hmotnosť: | 0.22 kg |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | NIE |
Ostatné obilniny obsahujúce lepok: | NIE |
Sója: | ÁNO |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 200.0 |
Prísady: | SÓJOVÉ BOBY * (55%), voda, zrážacie látky: chlorid horečnatý, síran vápenatý. |
Energie v [kJ]: | 497 |
Energie v [kcal]: | 119 |
Tuk [g]: | 6.7 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 1.2 |
Sacharidy [g]: | 1.3 |
Z toho cukor [g]: | 0.5 |
Bielkoviny [g]: | 13.0 |
Soľ [g]: | 0.01 |
Pšenica: | NIE |
Špalda: | NIE |
Raž: | NIE |
Jačmeň: | NIE |
Ovos: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Krajina pôvodu: | Nemecko |
Skladovanie a použitie: | Pred použitím tofu pokvapkajte papierovou utierkou alebo ho nechajte dlho odtekať. Ak nespracujete celý kus tofu, vložte zadržané tofu do misy a úplne ho zalejte čerstvou vodou. Vaše tofu tak zostane v chladničke čerstvé tri až štyri dni. Vodu meňte denne. |
Príprava: | Otvorenie: Balíček tofu položte štítkom nadol na reznú dosku a v strede pozdĺžnym rezom ostrým nožom. Tofu zľahka osušte v kuchynskej utierke a nakrájajte podľa potreby. Mrazenie: Môžete tiež zmraziť tofu. Potom vydrží niekoľko mesiacov, ale zmení svoju farbu a v skuse sa stane pórovitejším a pevnejším. Po rozmrazení tofu najskôr scedíme a vytlačíme. Pozor: prírodné tofu po rozmrazení veľmi ľahko prijíma korenie! Mrazené prírodné tofu je veľmi vhodné k tofu rezeň. Opekanie: V liatine alebo dobre obalenej panvici zohrejte trochu oleja a priveďte ho tesne pred bod dymu. Tofu dáme na rozpálenú panvicu a opekáme do zlatista zo všetkých strán na úrovni 3-4, niekoľkokrát obrátime. Marinovanie: Rýchly a chutný spôsob prípravy tofu je vložiť kocky alebo plátky do sójovej omáčky, vína alebo marinády podľa vlastného výberu: tofu vopred osušte, aby sa marináda mohla lepšie vpiť. Čím dlhšie je tofu nakladané, tým je chuť intenzívnejšia. Toto tofu je vhodné na vyprážanie, pečenie a varenie. Chlieb: tofu nakrájame na plátky, osušíme a podľa potreby okoreníme. Plátky otočte na múku, odklepte a potom ich dajte do tekutiny, napríklad v sójovom alebo ryžovom mlieku. Prípadne môžete zmiešať kukuričný škrob s trochou sójovej omáčky. Potom vmiešame strúhanku a poklepeme. Nakoniec pečte v tuku na strednom ohni do zlatista. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár