Xantan - zahusťovadlo 100g NATURAL
Kód: 23505Podrobný popis
Použitie: kávovú lyžičku xantanovej gumy rozmiešame v 100ml horúcej vody a primiešame do cesta.
Xanthan sa používa na zahustenie a stabilizovanie výrobkov na vodnej báze, napríklad mliečne výrobky, dresingy, omáčky, instantné polievky, sirupy a pekárske výrobky. V zmrzline zabraňuje vo vytváraní ľadových kryštálov. Často ho tiež nájdeme vo výrobkoch s nízkym obsahom tuku, kde práve nahrádza zahusťovaciu funkciu tuku. Využitie xantánu je tiež v kozmetike, kde sa pridáva napríklad do krému alebo zubnej pasty, kde funguje ako stabilizátor a spojovacia látka zložiek, ktoré by sa prirodzene oddelili. Xanthan neobsahuje glutén, preto sa tiež používa v bezlepkovom pečive, kde dodáva cestu potrebnú "lepivosť", ktorú by inak práve zaistil glutén.
Dodatočné parametre
Kategória: | Škroby a zahusťovadlá |
---|---|
Hmotnosť: | 0.11 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.