Tapiokový škrob 400g NATURAL JIHLAVA

Kód: 39447
BEZ LEPKU BEZ MLIEKA VEGAN
2,79 € / ks 0,70 € / 100 g
Máme skladom

Tapiokový alebo maniokový škrob (niekedy označovaný ako múka) je prirodzene bezlepkový a má neutrálnu chuť. Má vynikajúce pekárske vlastnosti. Tapioka má široké využitie, je možné ju pridať do bezlepkovej múky a zlepšiť konzistenciu hotových jedál. Je vhodný na zahusťovanie polievok a omáčok, na sladké aj slané pečenie.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickú pšeničnú múku. A má skutočne široké spektrum využitia. Obsahuje množstvo sacharidov, bielkoviny a hlavne neobsahuje lepok ani iné alergény. Tapiokový škrob je tak ideálny pre celiakov, vegánov či pri paleo strave.

Detailné informácie

Podrobný popis

kRAJINA pôvodu: Thajsko

Tapioka je škrob získavaný z podzemku manioku, ktorý nám najbližšie môže pripomínať napríklad batáty alebo zemiaky.
Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známy tiež pod menom cassava či yuca, alebo tapioca v Ázii, je kultúrna tropická rastlina z čeľade pryšcovitej. Niekedy sa manioku podobne ako jamom a batátom prezýva sladké zemiaky. Maniok je bylina alebo ker dorastajúci do výšky 1 až 3 metre.
Tapiokovou múkou možno nahradiť u nás bežne používanú pšeničnú múku, čo ocenia najmä ľudia trpiaci celiakiou. Múka sa hodí ako adekvátna náhrada na výrobu pečiva v bezlepkovej diéte. Navyše pečivo z maniokovej múky vydrží až o tri dni dlhšie, je veľmi jemná, vláčnejšia a menej sa mrví. Používa sa na prípravu sladkých i slaných ciest, na zahusťovanie omáčok a iných pokrmov, môže tiež nahradiť vaječný bielok pri príprave báboviek, sekaných či zemiakových placiek. Mäso či ryby posypané maniokovým škrobom pred pečením sú vláčnejšie a chuťovo výraznejšie. Ale môžeme ju nahradiť marantovým alebo kukuričným škrobom. Tapioka má však jemnejší výsledok.

Tapiokový škrob má jedinečné expanzné (zväčšuje objem) vlastnosti, ktoré sa môžu uplatniť pri pečení a vyprážaní pekárenských výrobkov. Na zvýšenie objemu chleba je vhodný prídavok ¼ – ½ šálky tapiokového škrobu, pri použití ryžovej múky je najvhodnejšia náhrada ¾ šálky ryžovej múky 1 šálkou tapiokového škrobu.


Zloženie

natívny tapiokový škrob


Nutričné ​​hodnoty

Energetická hodnota 1455kJ/348kcal
Tuky 0g
   z toho nasýtené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 87,10g
   z toho cukry 0g
Vláknina
Bielkoviny 0g
Soľ 0,02g

Dodatočné parametre

Kategória: Škroby a zahusťovadlá
Hmotnosť: 0.4 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz