Tapiokový škrob 400g NATURAL JIHLAVA
Kód: 39447Podrobný popis
kRAJINA pôvodu: Thajsko
Tapioka je škrob získavaný z podzemku manioku, ktorý nám najbližšie môže pripomínať napríklad batáty alebo zemiaky.
Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známy tiež pod menom cassava či yuca, alebo tapioca v Ázii, je kultúrna tropická rastlina z čeľade pryšcovitej. Niekedy sa manioku podobne ako jamom a batátom prezýva sladké zemiaky. Maniok je bylina alebo ker dorastajúci do výšky 1 až 3 metre.
Tapiokovou múkou možno nahradiť u nás bežne používanú pšeničnú múku, čo ocenia najmä ľudia trpiaci celiakiou. Múka sa hodí ako adekvátna náhrada na výrobu pečiva v bezlepkovej diéte. Navyše pečivo z maniokovej múky vydrží až o tri dni dlhšie, je veľmi jemná, vláčnejšia a menej sa mrví. Používa sa na prípravu sladkých i slaných ciest, na zahusťovanie omáčok a iných pokrmov, môže tiež nahradiť vaječný bielok pri príprave báboviek, sekaných či zemiakových placiek. Mäso či ryby posypané maniokovým škrobom pred pečením sú vláčnejšie a chuťovo výraznejšie. Ale môžeme ju nahradiť marantovým alebo kukuričným škrobom. Tapioka má však jemnejší výsledok.
Tapiokový škrob má jedinečné expanzné (zväčšuje objem) vlastnosti, ktoré sa môžu uplatniť pri pečení a vyprážaní pekárenských výrobkov. Na zvýšenie objemu chleba je vhodný prídavok ¼ – ½ šálky tapiokového škrobu, pri použití ryžovej múky je najvhodnejšia náhrada ¾ šálky ryžovej múky 1 šálkou tapiokového škrobu.
Zloženie
natívny tapiokový škrob
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota | 1455kJ/348kcal |
Tuky | 0g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 87,10g |
z toho cukry | 0g |
Vláknina | |
Bielkoviny | 0g |
Soľ | 0,02g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Škroby a zahusťovadlá |
---|---|
Hmotnosť: | 0.4 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.