Krúpy špaldové 500g PROBIO
Kód: 6144Podrobný popis
Špalda obsahuje viac bielkovín, minerálnych látok, vitamínov skupiny B a jej vláknina je lepšie a ľahšie stráviteľná. Špaldové krúpy v kuchyni: osmažené na cibuľke ako skvelá príloha k pokrmom, na prípravu špaldot (rizot), na obohatenie šalátov, do Karbonátky, na zapekanie, do polievok a pod.
Pšenica špaldová je starý pôvodný druh pšenice, ktorá sa dnes radí medzi kráľovné ekologického poľnohospodárstva. Okúzli Vás jej netypická oriešková chuť. Špaldové kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej. Je vhodné do polievok, fašírok, na dusenie, so zeleninou a je vynikajúce aj ako príloha.
Zloženie: krúpy veľké z pšenice špaldovej bio
Základná príprava: krúpy prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, osolíme, pridáme kvapku oleja a
varíme pod pokrievkou bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach
mäkké. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť.
Energia | 1560 kJ / 370 kcal |
tuky | 3,40 g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,40 g |
sacharidy | 67,00 g |
- z toho cukry | 3,20 g |
vláknina | 8,70 g |
bielkoviny | 14,00 g |
soľ | 0,00 g |
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny a pseudoobilniny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.55 kg |
Prísady: | 100% špaldové krúpy BIO |
Energie v (kJ): | 1560 kJ |
Energie v (kcal): | 370 kcal |
Tuk (g): | 3,4 g |
Z toho nasýtené nemastné kyseliny (g): | 0,42 g |
Sacharidy (g): | 66,8 g |
Z toho cukor (g): | 3,2 g |
Vláknina [g]: | 8,7 g |
Bielkoviny (g): | 13,7 g |
Soľ (g): | 0 g |
Skladovanie a použitie: | Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti do 75%. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.