.Zelená špalda DEMETER 500g SPIELBERGER do 20.09.2024

Kód: 272830
Akcia DEMETER BEZ MLIEKA VEGAN VAJCE
5,59 € –50 %
29856 zelena spalda demeter 500g spielberger
5,59 € –50 % 2,79 € / ks 0,56 € / 100 g
Máme skladom

Známou a obľúbenou variantou špaldy je zelená špalda. Je to nezrelá špalda, ktorá je mimoriadne bohatá na živiny. Z takýchto zelených zŕn špaldy sa obvykle pripravujú polievky a fašírky, ale hodia sa tiež ako prísada do nátierok

Detailné informácie

Podrobný popis

Zelená špalda je v mnohých ohľadoch špeciálnym zrnom. Vzhľadom na skorý čas zberu ešte nemá celkom vyvinuté obsahové látky, ako napríklad škroby alebo lepok, a preto jej spracovanie nie je veľmi jednoduché a čistú múku zo zelených semien nemožno piecť

Dodatočné parametre

Kategória: Obilniny a pseudoobilniny
Hmotnosť: 0.508 kg
Členstvo v združení: DEMETER
Laktóza: NIE
Lepok: ÁNO
Sója: NIE
Vajce: ÁNO
Vegan: ÁNO
Vegetarian: ÁNO
Obsah: 500.0
Prísady: zelená ŠPALDA** (starý druh pšenice)
Energie v [kJ]: 1442
Energie v [kcal]: 341
Tuk [g]: 2.7
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0.3
Sacharidy [g]: 63.2
Z toho cukor [g]: 0.2
Bielkoviny [g]: 11.6
Soľ [g]: 0.01
Špalda: ÁNO
Kôrovce: NIE
Vajcia: NIE
Ryby: NIE
Arašidy: NIE
Mlieko: NIE
Orechy: NIE
Mandle: NIE
Lieskové orechy: NIE
Vlašské orechy: NIE
Kešu oriešky: NIE
Pekanové orechy: NIE
Para orechy: NIE
Pistácie: NIE
Makadamiové orechy: NIE
Zeler: NIE
Horčica: NIE
Sezam: NIE
Siričitan: NIE
Lupin: NIE
Mäkkýše: NIE
Skladovanie a použitie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Príprava: Zelená špalda je vhodná do placiek alebo polievok. Recept: Zelené špaldové karbonátky Suroviny: 200 g nezrelej špaldy, 350 ml zeleninového vývaru, 1 polievková lyžica tvarohu, 1 vajce, 1 cibuľa, soľ, korenie a muškátový oriešok Príprava: Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme nezrelú špaldu, dobre premiešame a krátko opražíme. Pridajte zeleninový vývar a korenie a dobre premiešajte. Nechajte zmes krátko postáť, potom vmiešajte tvaroh a vajce. Cesto necháme 1 hodinu nabobtnať, vytvarujeme malé taláre a opečieme na olivovom oleji. Placky krátko opečte z oboch strán na vysokej teplote a potom pokračujte v pomalom smažení na miernom ohni, kým sa vnútro neuvarí. To sa hodí napríklad k bylinkovému tvarohu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz