.Zelená špalda DEMETER 500g SPIELBERGER do 20.09.2024
Kód: 272830Podrobný popis
Zelená špalda je v mnohých ohľadoch špeciálnym zrnom. Vzhľadom na skorý čas zberu ešte nemá celkom vyvinuté obsahové látky, ako napríklad škroby alebo lepok, a preto jej spracovanie nie je veľmi jednoduché a čistú múku zo zelených semien nemožno piecť
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny a pseudoobilniny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.508 kg |
Členstvo v združení: | DEMETER |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | ÁNO |
Sója: | NIE |
Vajce: | ÁNO |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 500.0 |
Prísady: | zelená ŠPALDA** (starý druh pšenice) |
Energie v [kJ]: | 1442 |
Energie v [kcal]: | 341 |
Tuk [g]: | 2.7 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.3 |
Sacharidy [g]: | 63.2 |
Z toho cukor [g]: | 0.2 |
Bielkoviny [g]: | 11.6 |
Soľ [g]: | 0.01 |
Špalda: | ÁNO |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Mlieko: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Skladovanie a použitie: | Skladujte na chladnom a suchom mieste. |
Príprava: | Zelená špalda je vhodná do placiek alebo polievok. Recept: Zelené špaldové karbonátky Suroviny: 200 g nezrelej špaldy, 350 ml zeleninového vývaru, 1 polievková lyžica tvarohu, 1 vajce, 1 cibuľa, soľ, korenie a muškátový oriešok Príprava: Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme nezrelú špaldu, dobre premiešame a krátko opražíme. Pridajte zeleninový vývar a korenie a dobre premiešajte. Nechajte zmes krátko postáť, potom vmiešajte tvaroh a vajce. Cesto necháme 1 hodinu nabobtnať, vytvarujeme malé taláre a opečieme na olivovom oleji. Placky krátko opečte z oboch strán na vysokej teplote a potom pokračujte v pomalom smažení na miernom ohni, kým sa vnútro neuvarí. To sa hodí napríklad k bylinkovému tvarohu. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár