Pšeničná múka hladká T550 DEMETER 1kg SPIELBERGER

Kód: 156590
DEMETER BEZ MLIEKA VEGAN
3,65 € / ks 3,65 € / 1 ks
Máme skladom

Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť. 

Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka.

Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť. 

Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka.

Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.

 

Označenie múk

Pšeničné múky

  • T 400 – pšeničná výberová polohrubá
  • T 450 – pšeničná hrubá
  • T 530 – pšeničná múka hladká svetlá
  • T 550 – pšeničná múka polohrubá svetlá
  • T 650 – pšeničná múka hladká polosvetlá (vhodná aj pre pečenie chlebíka)
  • T 1050- pšeničná múka chlebová
  • T 1150- chlebová múka
  • T 1800- pšeničná celozrnná

 

  • T450 je ideálna na:  koláče, ktoré potrebujeme, aby boli jemné, vláčne nadýchané.
  • T630 je ideálna na: medovníky, lievance, palacinky, bábovky alebo na kysnuté cesto.
  • T800 a vyššie T číslo je ideálna na:  na inecké pečivo, rôzne sušienkové koláčiky, ktoré vykrajujeme, na pečenie chleba.

Dodatočné parametre

Kategória: Lepkové múky
Hmotnosť: 1.014 kg
Členstvo v združení: DEMETER
Laktóza: NIE
Lepok: ÁNO
Sója: NIE
Vegan: ÁNO
Vegetarian: ÁNO
Obsah: 1.0
Prísady: PŠENIČNÁ múka 550 **
Energie v [kJ]: 1479
Energie v [kcal]: 349
Tuk [g]: 1.1
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0.2
Sacharidy [g]: 72.0
Z toho cukor [g]: 1.1
Bielkoviny [g]: 10.6
Soľ [g]: 0.01
Pšenica: ÁNO
Kôrovce: NIE
Vajcia: NIE
Ryby: NIE
Arašidy: NIE
Mlieko: NIE
Orechy: NIE
Mandle: NIE
Lieskové orechy: NIE
Vlašské orechy: NIE
Kešu oriešky: NIE
Pekanové orechy: NIE
Para orechy: NIE
Pistácie: NIE
Makadamiové orechy: NIE
Zeler: NIE
Horčica: NIE
Sezam: NIE
Siričitan: NIE
Lupin: NIE
Mäkkýše: NIE
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie a použitie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Príprava: „Na všetko svetlé pečivo s kváskom, rožky, koláče a cesto na pizzu použite pšeničnú múku typ 550. Je vhodná aj na zahusťovanie omáčok.Základný recept: Slané kysnuté cesto napríklad na ciabattu, biely chlieb alebo kôrku na pizzuSuroviny: 1 kg pšeničnej múky typ 550, 20 g soli, 20 g droždia, cca 700 ml vlažnej vody Príprava: V múke urobte jamku, rozdrobte droždie a zmiešajte s trochou vody a trochou múky. Prikryjeme a necháme cesto kysnúť cca 15 minút. Potom zmiešajte všetky ingrediencie a dôkladne premiešajte. Necháme ešte 30 minút kysnúť, potom vytvarujeme do požadovaného tvaru (vytvarujeme bochník alebo vyvaľkáme na plát) a necháme opäť kysnúť 10 minút. Pečieme v predhriatej rúre 35 až 50 minút, v závislosti od tvaru."

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz