Pšeničná múka hladká T550 DEMETER 1kg SPIELBERGER
Kód: 156590Podrobný popis
Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť.
Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka.
Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.
Označenie múk
Pšeničné múky
- T 400 – pšeničná výberová polohrubá
- T 450 – pšeničná hrubá
- T 530 – pšeničná múka hladká svetlá
- T 550 – pšeničná múka polohrubá svetlá
- T 650 – pšeničná múka hladká polosvetlá (vhodná aj pre pečenie chlebíka)
- T 1050- pšeničná múka chlebová
- T 1150- chlebová múka
- T 1800- pšeničná celozrnná
- T450 je ideálna na: koláče, ktoré potrebujeme, aby boli jemné, vláčne nadýchané.
- T630 je ideálna na: medovníky, lievance, palacinky, bábovky alebo na kysnuté cesto.
- T800 a vyššie T číslo je ideálna na: na inecké pečivo, rôzne sušienkové koláčiky, ktoré vykrajujeme, na pečenie chleba.
Dodatočné parametre
Kategória: | Lepkové múky |
---|---|
Hmotnosť: | 1.014 kg |
Členstvo v združení: | DEMETER |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | ÁNO |
Sója: | NIE |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 1.0 |
Prísady: | PŠENIČNÁ múka 550 ** |
Energie v [kJ]: | 1479 |
Energie v [kcal]: | 349 |
Tuk [g]: | 1.1 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.2 |
Sacharidy [g]: | 72.0 |
Z toho cukor [g]: | 1.1 |
Bielkoviny [g]: | 10.6 |
Soľ [g]: | 0.01 |
Pšenica: | ÁNO |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Mlieko: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Krajina pôvodu: | Nemecko |
Skladovanie a použitie: | Skladujte na chladnom a suchom mieste. |
Príprava: | „Na všetko svetlé pečivo s kváskom, rožky, koláče a cesto na pizzu použite pšeničnú múku typ 550. Je vhodná aj na zahusťovanie omáčok.Základný recept: Slané kysnuté cesto napríklad na ciabattu, biely chlieb alebo kôrku na pizzuSuroviny: 1 kg pšeničnej múky typ 550, 20 g soli, 20 g droždia, cca 700 ml vlažnej vody Príprava: V múke urobte jamku, rozdrobte droždie a zmiešajte s trochou vody a trochou múky. Prikryjeme a necháme cesto kysnúť cca 15 minút. Potom zmiešajte všetky ingrediencie a dôkladne premiešajte. Necháme ešte 30 minút kysnúť, potom vytvarujeme do požadovaného tvaru (vytvarujeme bochník alebo vyvaľkáme na plát) a necháme opäť kysnúť 10 minút. Pečieme v predhriatej rúre 35 až 50 minút, v závislosti od tvaru." |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár