Pšeničná múka hladká T1050 DEMETER 1kg SPIELBERGER
Kód: 156587Podrobný popis
Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť.
Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka.
Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.
Označenie múk
Pšeničné múky
- T 400 – pšeničná výberová polohrubá
- T 450 – pšeničná hrubá
- T 530 – pšeničná múka hladká svetlá
- T 550 – pšeničná múka polohrubá svetlá
- T 650 – pšeničná múka hladká polosvetlá (vhodná aj pre pečenie chlebíka)
- T 1050- pšeničná múka chlebová
- T 1150- chlebová múka
- T 1800- pšeničná celozrnná
- T450 je ideálna na: koláče, ktoré potrebujeme, aby boli jemné, vláčne nadýchané.
- T630 je ideálna na: medovníky, lievance, palacinky, bábovky alebo na kysnuté cesto.
- T800 a vyššie T číslo je ideálna na: na inecké pečivo, rôzne sušienkové koláčiky, ktoré vykrajujeme, na pečenie chleba.
Dodatočné parametre
Kategória: | Lepkové múky |
---|---|
Hmotnosť: | 1.014 kg |
Členstvo v združení: | DEMETER |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | ÁNO |
Sója: | NIE |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 1.0 |
Prísady: | PŠENIČNÁ múka 1050 ** |
Energie v [kJ]: | 1456 |
Energie v [kcal]: | 344 |
Tuk [g]: | 1.8 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.3 |
Sacharidy [g]: | 67.2 |
Z toho cukor [g]: | 1.4 |
Bielkoviny [g]: | 12.1 |
Soľ [g]: | 0.01 |
Pšenica: | ÁNO |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Mlieko: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Krajina pôvodu: | Nemecko |
Skladovanie a použitie: | Skladujte na chladnom a suchom mieste. |
Príprava: | „Na výdatné pečivo, chlieb a rožky použite pšeničnú múku typ 1050. Základný recept: pšenično-ražný miešaný chlieb Suroviny: 600 g pšeničnej múky typ 1050, 400 g ražnej múky typ 1150, 20 g soli, 20 g droždia, 650 ml vlažnej vody , 75 g kysnutého cesta čerstvého alebo 15 g suchéhoPríprava: Oba druhy múky zmiešame so soľou. V troche vlažnej vody rozmiešame droždie, pridáme k múke s izbovo teplým vykysnutým kváskom a zvyšnou vodou. Vymiesime hladké cesto, prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút. Cesto ešte raz premiesime a v prípade potreby pridáme trochu múky. Vytvarujte dva dlhé bochníky chleba a nechajte na plechu kysnúť ďalších 15-20 minút. Pečte v rúre predhriatej na 230 °C 10 minút, potom prepnite teplotu späť na 200 °C a pečte ďalších 40-45 minút. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár