Presný popis byliny s jej účinkami nájdete v časti HERBÁR
Lapacho sypaný čaj 70 g SONNENTOR
Kód: 332009Podrobný popis
Kôra Lapacha obsahuje veľa železa, preto pravidelné pitie čaju z tejto kôry podporuje tvorbu červených krviniek . Lapacho zvyšuje obsah hemoglobínu v krvinkách a aj ich počet, čím zvyšuje kapacitu krvi potrebnú na prenos kyslíka. Dobrá krvotvorba a transport kyslíka v organizme sú veľmi dôležité pre naše zdravie.
Ďalšie priaznivé účinky čaju Lapacho:
- používa sa pri liečbe cukrovky , pretože brzdí príjem glukózy v črevách človeka a zároveň podporuje využitie dlhých reťazcov uhľohydrátov a tukov v organizme, čím sa podieľa aj na redukcii telesnej hmotnosti a strate pocitu hladu;
- čistí pečeň , odvádza z tela jedy a toxické metabolity, posilňuje organizmus /, brzdí rast nádorov a pôsobí proti leukémii , pretože výrazne podporuje tvorbu červených krviniek v kostnej dreni a považuje sa za stimulátora krvi. Vedecké výskumy vkladajú veľké nádeje do Lapacha práve pri liečbe rakoviny. U mnohých pacientov preukázalo schopnosť utlmiť rast nádorov;
- Lapacho je veľmi silným antioxidantom a zabraňuje tvorbe a výskytu voľných radikálov. Mierni bolesti hlavy, nervozitu a dokonca sa používa aj proti malárii;
- Lapacho priaznivo vplýva aj na kožné problémy . Lieči rôzne zápaly, ekzémy, psoriázu, rany i hnisavé lôžka. Pôsobí protizápalovo a pomáha regenerácii ciev i liečbe kŕčových žíl. Odporúča sa pravidelne si prikladať teplé obklady z čaju Lapacho na postihnuté miesta, prípadne si dopriať liečivé kúpele. Vhodné je aj pravidelé vyplachovanie ústnej dutiny týmto príjemným čajom. Znižuje sa tak škodlivý vplyv amalgámu na organizmus i nebezpečenstvo infekcie a paradentózy;
- Lapacho má schopnosť prebudiť vlastný obranný systém k aktivite a zvýšiť tak imunitu tela, zlikvidovať rôzne nežiadúce parazity a pôvodcov infekčných ochorení a pomôcť v boji proti rakovine, cukrovke a znečistenému vnútornému prostrediu.
Čaj nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Vedľajšie účinky nie sú známe a neboli zatiaľ preukázané.
SPRÁVNA PRÍPRAVA ČAJU: 1 PL čaju Lapacho povaríme v 3 dl vody asi 10 minút a potom necháme cca 15 min. lúhovať, aby sa účinné látky čo najlepšie využili. V prípade akútnych problémov pijeme 3 šálky denne, preventívne stačí 1 šálka denne. Po 4-6 týždňoch je vhodná prestávka jeden mesiac a potom sa môže kúra zopakovať.
Pre terapeutické účely čaj pijeme teplý, najlepšie nesladený, inak si môžete čaj ochutiť napr. mätou, medom a citrónom, citrónovou trávou, strúhanou pomarančovou kôrou BIO a pod.
Sypaný čaj
Z voľného zberu
Neobsahuje žiadne chemické aditíva.
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové čaje |
---|---|
Hmotnosť: | 0.075 kg |
Prísady: | lapacho kôra (Tabebuia impetiginosa) z voľného zberu konvenčná |
Skladovanie a použitie: | 1 kopcovitú lyžicu lapacha zľahka varíme v 3/4 litra vody asi 5 minút a potom necháme 15 min. lúhovať. Z kanvice bude stúpať ľahká vôňa vanilky. Červeno hnedý čaj lapacho chutí dymovo – zemito a je veľmi chutný obzvlášť po pridaní trošky mlieka alebo smotany a medu. Odporúčané dávkovanie: 1-2 šálky za deň Skladovanie: skladujte v suchu do 75% vlhkosti a pri teplote max. 25°C. Pre dlhšie uchovanie aromatických látok použite po otvorení vnútorného sáčika priložený uzatvárací pásik. Krajina pôvodu Nemecko. Dovozca: bioveci s.r.o. Šustekova 20, Bratislava 85104. WWW.BIOVECI.SK |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.