Rapadura panela BIO 500g RAPUNZEL
Kód: 209399Podrobný popis
"Rapadura" môže byť tiež nazývaná panel, Raspadura, Chancaca alebo Piloncillo, v závislosti na tom, kde je vyrobená. Rapadura je potravinový výrobok, ktorý sa môže líšiť podľa odrody cukrovej trstiny, typu pôdy a počasie, v ktorom trstina vyrastá. To je dôvod, prečo jedna dávka RAPADURA môže byť tmavšie alebo svetlejšie ako iná dávka. Vzhľadom k tomu, že Rapadura nie je oddelená od melasy a nie je vystavená ohriatie pri vysokých teplotách (je dehydratáciu pri nízkej teplote), vitamíny a minerály sú v nej na 100% zachované .Aké má tento nerafinovaný trstinový cukor zdravotné účinky a benefity?
1. Vysoký obsah vitamínov a minerálov
Rapadurový cukor menej spracovaný ako iné cukry, vrátane tých, ktoré obsahujú viac melasy. Melasa je to, čo dáva hnedú tmavú farbu cukry, vrátane RAPADURY. Rapadura cukor je vyššia než iné cukry v niekoľkých dôležitých mineráloch, vrátane draslíka, horčíka, vápnika a fosforu . Ďalej obsahuje aj vitamín A, vitamíny B-1, B-2, B-6 a niacín. Tieto množstvá sú však naozaj relatívne malá, takže 1 porcia lyžičky rapadurového cukru určite nie je bohatým zdrojom najdôležitejších vitamínov a minerálov.
2. Rapadura obsahuje skutočne veľa železa
Rapadura je bohatá na železo . 1 lyžička RAPADURY obsahuje 11 percent odporúčanej dennej dávky železa (ak rátame stravu o 2 000 kalóriách za deň). Pre porovnanie, klasický biely granulovaný cukor nemá vôbec žiadne železo v 1 čajovej lyžičke. Železo je považované za základný minerál, pretože vaše telo ho používa na výrobu myoglobínu a hemoglobínu, dvoch proteínov, ktoré prenášajú kyslík v celom tele. K tvorbe červených krviniek je tiež potrebné hemoglobín.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cukor |
---|---|
Hmotnosť: | 0.511 kg |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | NIE |
Mliečny proteín: | NIE |
Sója: | NIE |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 500.0 |
Prísady: | Celý trstinový cukor * |
Energie v [kJ]: | 1615 |
Energie v [kcal]: | 380 |
Tuk [g]: | 0.0 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.0 |
Sacharidy [g]: | 95.0 |
Z toho cukor [g]: | 95.0 |
Vláknina [g]: | 0.0 |
Bielkoviny [g]: | 0.0 |
Soľ [g]: | 0.005 |
Pšenica: | NIE |
Pšenica Khorasan: | NIE |
Špalda: | NIE |
Raž: | NIE |
Jačmeň: | NIE |
Ovos: | NIE |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Glutamát: | NIE |
Kvasinky: | NIE |
Kuracie mäso: | NIE |
Kakao: | NIE |
Koriander: | NIE |
Kukurica: | NIE |
Hovädzie mäso: | NIE |
Bravčové mäso: | NIE |
Škorica: | NIE |
Krajina pôvodu: | Brazília |
Skladovanie a použitie: | Celý trstinový cukor Rapadura priťahuje vodu. Skladujte preto tesne uzavreté a suché, aby sa zabránilo zhlukovaniu. |
Príprava: | na sladkosti, nápoje, dezerty a na pečenie |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár