KEJK Banánový chlieb s kešu a čokoládou 486g
Kód: 42599Podrobný popis
Čo potrebujem?
Ku zakúpenej KEJK zmesi na pečenie – banánový chlieb s kešu a čokoládou je potrebné pridať:
- 3 vajcia
- 100 g masla (môže byť aj rastlinné)
- 3 banány
Ďalej potrebujete už len misku, metličku a formu na pečenie.
Postup
- Najskôr v mise ručne metličkou zmiešajte 3 celé vajcia a 100 g rozpusteného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 3 banány popučené vidličkou. Čím budú banány zrelšie, tým sa budú jednoduchšie pučiť a koláč bude sladší.
- Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota bez hrudiek.
- Výslednú hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. V prípade pečenia v silikónovej forme, stačí zmes vyliať priamo do formy. Zmes je určená na pečenie v obdĺžnikovej forme na chlieb alebo je možné použiť aj formu na bábovku, ak preferujete banánovú bábovku s kešu a čokoládou.
- Vložte do zohriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 45 minút. Či je banánový chlieb upečený zistíte, keď pichnete špajdlu do stredu koláča – pri dobre upečenom koláči by špajdla po vytiahnutí mala ostať čistá, a nie zalepená od cesta.
- Počkajte, kým mierne vychladne a vychutnávajte 🙂 Pre úplnú dokonalosť si ho môžete natrieť napríklad orechovým maslom.
Zloženie
trstinový cukor, kešu orechy, belgická horká čokoláda (kakaová hmota – podiel kakaa 54,5%, kakaové maslo, cukor, sójový lecitín, prírodná vanilková aróma), sóda bikarbóna, bezgluténová zmes (kukuričný škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kypriace látky: hydrogénuhličitan sodný a difosforečnan disodný, stabilizátor: karboxymetylcelulóza).
Energetická hodnota (kJ/kcal): 1669/398,9, Tuky: 9,5, z toho nasýtené mastné kyseliny: 3,4, Sacharidy: 73,2, z toho cukry: 30,3, Bielkoviny: 4,8, Soľ: 0,6
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové zmesi na koláče |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár